Back to All Events

Walk on the Wild side

  • Rundkørslen ved Roskilde sygehus 1B Ny Østergade Roskilde, 4000 Danmark (map)

Walk on the Wild Side 6 km byvandring med sydby-fortællinger og fællessang Svend Erik Christensen og Gunilla Rasmussen fra Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” fortæller.

Hvor i Roskilde ligger Hundredemeterskoven? Hvor græsser Mads Gedebuk? Hvad kan sydbyborgere fortælle om drømme og fællesskaber over en kop kaffe og en fotocollage? Hvordan får Sydbyen ekstra sangkraft i præstens have?

Disse og mange andre ting, som du ikke ved om Roskilde, kan du opdage, når ”Syd for banen” inviterer på byvandring d. 7. juni. Ruten på 6 km følger sydbystien ”Walk on the Wild Side” rundt i kvarteret. Svend Erik Christensen og Gunilla Rasmussen vil undervejs fortælle om den farverige bydel, hvor man finder det hele. Blomstrende kolonihaver og eksperimenterende nybyggeri, byens flotteste udsigt fra vandtårnets top og intens stilhed ved søen i Roskilde Ring. På vandringen inviteres deltagerne til selv at fortælle historier om de steder, man går forbi, og på den måde åbne andres øjne for det, der er charmen og identiteten syd for banen. Sangkraftcenter Roskilde Synger, der arbejder for at skabe flere og bedre sangmiljøer, sætter lyd på sommeren undervejs med fællessang og skønne toner. ”Walk on the Wild Side” er et lokalt beboerinitiativ, og stien er afmærket med refleksbånd på lygtepælene. Sidste forår åbnede eleverne på Hedegårdenes Skole og byrådsmedlem Jonas Paludan sydbystien på ”Store Cykeldag”. Den rekreative sti forbinder ikke blot steder, som har en historie, men skaber nye netværk og kalder nye fortællinger frem hos dem, som bruger stien. Derved opstår nye kvaliteter i det område, som ellers har været den oversete og mindst prominente del af byen, Roskildes ”vilde side”. Kort over sydbystien kan downloades fra www.sydforbanen.dk. Læs mere om stien på facebook: Walk on the Wild Side. Find Roskilde Synger på: www.roskildesynger.dk 

Earlier Event: May 4
Befrielsessang
Later Event: June 9
Carl Nielsen 150 år